Нанков: Режимът в Перник е много закъснял, има вода за около месец и половина

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1745 | Брой коментари 0
05:31 03.01.2020

Режимът в Перник е много закъснял. Това е само първата кризнисна мярка, която може да се приложи. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той уточни, че двуразовият режим в миньорския град бил неефективен и довел до 2,5 пъти повече аварии по мрежата. Затова бил въведен и едноразов режим, който от днес е по 7 часа на ден.

„По клон 2 се работи непрекъснато. Вече са редуцирани загубите на вода с 35%“, каза още Нанков.

По данни на МОСВ нивото на „Студена“ е 3,8 млн. куб. м.  От тях можели да се ползват около 1,5 млн. куб. метра преди да се достигне мъртвия обем. Това пък осигурявало вода на перничани при сегашния разход за около месец и половина.

„Ще направим опит да вкараме вода във водното огледало на „Студена“ заедно с колегите спелеолози от пещерите. Какво ще е нейното количество, ще стане ясно по-късно“, допълни Нанков.

Заместник-министърът коментира също, че финансовото състояние на ВиК – Перник не е добро и има много несъбрани задължения от битови и обществени консуматори./Източник Струма.бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени