Намаляват болните от варицела в областта

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 529 | Брой коментари 0
06:54 07.06.2018

Намаляват болните от остри респираторни заболявания в региона през изминалата седмица констатира Регионалната здравна инспекция. През този период даболелите са 11, при 14 за предходната седмица. Заболеваемостта е 14,84 %oo, при средна за страната 36,48%oo.

През този период РЗИ констатира увеличение на болните от заразни заболявания. Регистрираните случаи са 12, при 5 за предходната седмица.

Увеличение, макар и незначително, се наблюдава и при заболелите от варицела. Констатираните болни са 7, при 3 за предходната седмица.Болните са 4 от Перник, 2 от Брезник и 1 от село Драгичево.Заболелите се лекуват амбулаторно, от личните си лекари.

През изминалата седмица са установени и 2 случая на болни от туберкулоза. Болните ся от Перник и село Кошарево. Болните са на лечение в СБАЛББ-Перник.

През този период са установени и 3 случая на болни от ентероколит, при 1 за предходната седмица. Всички болни са от Перник.

Регистрирани са и 2 болни от ротавирусен гастроентерит от Перник.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени