Наложено наказание на мъж, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие в гр. Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 160 | Брой коментари 0
07:41 06.12.2019

Районна прокуратура – Перник е сключила споразумение с подсъдимия В.Ц., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът се е признал за виновен за това, че в периода от 07.08.2018 г. до 06.11.2018 г. няколкократно нарушил заповед за защита от домашно насилие. На основание решение на съда на В.Ц. било забранено да приближава П.Т. на разстояние по-малко от 20 метра за срок от 12 месеца. Това се отнасяло и за обитаваното от жената жилище в гр. Перник, както и работното й място и места за социални контакти и отдих.

Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение, с което на подсъдимия Ц. е наложено наказание „пробация“ през следващите 18 месеца, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото в размер 100 часа в рамките на една календарна година.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени