Най-умните хора обичат да се провалят

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 298 | Брой коментари 0
11:59 27.11.2017

 „Не съм се провалил. Просто открих 10 000 начина, по които не се получава“ – това са думи на Томас Едисън.

Имайки предвид неговия живот и начин на мислене, трудно бихме си позволили да го определим като неудачник. Той е изобретател, който е влагал всичките си усилия в името на идеята.

С думите си Едисън отхвърля изобщо провала по време на своето „пътешествие“ към откриването на електрическата крушка и електричеството въобще. За много от нас, които не са гении, „10 00 пъти, по които не се получава“, звучи като изобилие от провали.

За щастие, провалът може да бъде възприеман като желан аспект по пътя към успеха.

Вместо той да ви обезкуражава, трябва да прави точно обратното. Именно това практикуват най-умните и най-успелите хора на планетата. Те вадят поуката от провалите си. Преоценяват случилото се и продължават напред с нов план.

Приемат неуспеха с надеждата, че следващият път ще са по-близо до успеха.

Нека се поучим от думите на Уинстън Чърчил – „Успехът е способността да минем от един провал към друг, без да губим ентусиазма си“.

Ако решите да преследвате нещо, което изисква усилия, вие избирате от време на време да се проваляте. Добрата новина е, че целият процес е свързан с бонуси: опит, ново знание, растеж.

Когато нещо се провали, обмисляте как да подобрите нещата и идентифицирате грешките. Така повишавате възможността да се справите при следващия опит. Когато елиминирате грешните пътища, стигате до верния./ profit.bg

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени