Най-старото читалище в Перник навърши 115 години

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 283 | Брой коментари 0
09:43 05.06.2018

115 години чества Народно читалище „Елин Пелин – 1903 г.”„ в  Перник. С празничен концерт в Двореца на културата тържествено беше отбелязана годишнината от създаването на най-старото културно средище в миньорския град. Празникът бе уважен от заместник областния управител на Перник Иво Иванов, който връчи на читалището поздравителен адрес и паметен знак от името на областния управител Ирена Соколова. Сред гостите бяха още читалищни дейци и приятели на културната институция.

Председателят на читалищното ръководство Йордан Дичев припомни, че през читалището и школите му са преминали стотици хора, сред тях деца, младежи и възрастни.

„Перник не е бил град, когато е създадено това читалище, за да обслужва интересите на хората. 115-години е една велика годишнина. “Елин Пелин” е едно място, едно огнище, в което през всичките тези години са намирали място творците на Перник и хората, които са търсили контакт с културата, книгата, изкуството.”, каза в словото си Дичев.

В празничната програма, по повод юбилея, се изявиха самодейци и гости от Радомир

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени