Наградиха участници в конкурса "Цветовете на Мира"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 179 | Брой коментари 0
12:54 17.04.2018

Кметът на Община Перник Вяра Церовска връчи официално грамотата на талантливата Милена Ивайлова Георгиева, която се класира на трето място в конкурса „Цветовете на Мира", организиран по случай откриването на Световния пробега на мира, съобщават от общинския пресцентър. Красивата творба е сред петте рисунки, които ще отпътуват за португалската столица Лисабон и ще представят Перник и страната ни.

Милена Георгиева е на 17 години и е възпитаничка на VI-то СУ „ Св. Св. Кирил и Методий".

„Щастлива съм , че имам възможността да удостоя Милена с грамотата, да я поздравя за участието й, за ентусиазма, за таланта й, за това, което е направила и е представила нашия град на всички", сподели кметът Вяра Церовска при връчването на престижната награда.Даровитото момиче беше приветствано и от зам. -кмета по култура и образование Севделина Ковачева.

Милена не скри радостта си , че е възпитаничката на Шесто училище, а на рисунката си изобразява планетата ни и птицата, която е символ на мира .

„Обичам всичко да рисувам, няма значение от темата.Радостна съм, че моята рисунка е оценена и ще пътува за Лисабон", сподели с усмивка Милена.

Творбата на момичето е класирана във възрастова група от 8 до 12 клас . Тя е оценена от специално жури, което включва експерти от Министерството на образованието и науката. В конкурса за рисунки са взели участие ученици от 6 училища с 18 творби на територията на Перник.

Участниците са от VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий", 8-мо ОУ „Кракра Пернишки", 10-то ОУ „Алеко Константинов", 11-то ОУ „Елин Пелин" , ГПЧЕ „Симеон Радев" и СУ „Олимпиец". Всички учебни заведения получиха грамоти за участието им.

Факелът на Световния пробег на мира премина през Перник.Той беше посрещнат от кмета на града Вяра Церовска през месец март в Общинския младежки дом. Лекоатлетическата щафета стартира на 27 февруари от София и ще финишира на 8 октомври в Лисабон. Щафетата с горящ факел пресъздава символиката на предаването на мира от нация на нация, като дава възможност на всеки да направи своята крачка към един по-добър свят.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени