Наградиха най-добрите математици от състезанието в памет на Михаил Сотиров

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1212 | Брой коментари 0
19:26 06.12.2017

396 млади математици показаха, че математиката не е скучна в петото състезание в памет на Михаил Сотиров. Най-добрите бяха удостоени с грамоти и медали за показаните резултати. Призовете бяха връчени на специална церемония в Център за подкрепа за личностно развитие - ОДК от кмета на Община Перник Вяра Церовска, зам.-министъра на образованието Таня Михайлова и началника на РУО Ваня Коконова.

"Перник наистина може да се гордее със своята школа, школата на добрите, умните, талантливите, на математиците, които направиха града известен не само в България. Високите постижения говорят за прекрасните преподаватели, които подготвиха тези умни деца и тепърва ще ни прославят на различни олимпиади. Поздравления за всички, за деца, родители и учители", с тези думи поздрави кметът Вяра Церовска всички участници в престижното състезание.

На тържеството присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, директорът на ОУ "Св. Иван Рилски" Бойко Свиленов, който стои в основата на организацията и съпругата на прочутия математик Михаил Сотиров-Гюрга, неговата дъщеря и внук.

"Това състезание показва добрите традиции, които в Перник винаги е имало в развитието на математиката. Математиката е науката, която дава начина на мислене и провокира развитието на логическата мисъл, така че благодаря, скъпи ученици , затова че проявявате интерес и ви пожелавам да не се отказвате, защото няма нерешими задачи", сподели с вълнение Таня Михайлова.

Директорът Бойко Свиленов отбеляза, че интересът към състезанието се увеличава с всяка изминала година и се надява от следващата да премине от регионално в национално по повод 85-та годишнина от рождението на емблематичния математик Михаил Сотиров.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени