Наградиха на официална церемония победителите от "Сурва 2018"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 370 | Брой коментари 0
20:42 21.02.2018

„Ликуваха по Сурва и малки и големи. Премина един невероятен празник, подготвен от вашата енергия от хубавите ритми, от маскарадните ви костюми, с които заредихте нашия град". С тези думи се обърна към всички кметът на Община Перник Вяра Церовска на специалната церемония в Двореца на културата, на която бяха раздадени наградите на отличените на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2018".

„Фестивалът беше едно от най-хубавите събития, които ни се случи и съм убедена, че ще ни заради за следващата година. Това е един малък момент на признателност към всички, които участвахте и всички заслужавате награди, защото това, което ние получихме като изживяване, радост и удоволствие, наистина не може да се опише. Сигурна съм , че подготовката за новата Сурва  ще започне с още повече емоции",  каза кметът пред всички, на които журито присъди награди на тазгодишната фиеста..

По традиция всички участници в празника преминаха по червен килим, а старта

на официалното тържество беше дадено с невероятни изпълнения на момичетата и музикантите от АНПТ „Граовска младост".

При връчването на наградите участва и зам.-кметът Севделина Ковачева, която също благодари на всички, които поддържат и съхраняват традицията и им пожела много здраве и още пориви и по-високи успехи.

Призове бяха дадени и от зам.-областния управител Иво Иванов  и директора на Регионалния исторически музей Венцислава Крумова.

Със силни аплодисменти присъстващите възнаградиха връчването на наградата на златната маска на сурвакарските групи от кв. „Бела вода", град Перник и

с. Джерман, общ. Дупница, както и кукерската група от  кв. „Сушица", град Карлово.

Ръководителите на групите и кметовете на населени места изказаха специална благодарност на ръководството на община Перник за перфектното организиране на 27-то издание на международния фестивал „Сурва".

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени