Над 50 деца от Спортен клуб „Калоян Ладимекс” преминаха през профилактични прегледи за гръбначни изкривявания и плоскостъпие

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 766 | Брой коментари 0
16:58 05.02.2021

След годишните функционални прегледи, спортен клуб „Калоян Ладимекс” за поредна година организира прегледи на гръбначния стълб и ходилата за своите трениращи, което е важна част от израстването при децата. Прегледите бяха извършени от д-р Цветомир Колев и д-р София Фурсова – детски травматолози, специалисти в областта.

Прегледите бяха извършени в присъствието на родителите на децата. Така всеки от тях имаше възможността да получи съответните консултации и насоки.

Беше установено, че деца с по-дълъг спортен стаж в спортния клуб имат по-добре изградена опорно-двигателна система и липса на изменения в нея. Това за пореден път доказва, че Таекуон-до е един от спортовете за превенция срещу гръбначни изкривявания и плоскостъпие.

В тази връзка СК „Калоян Ладимекс” има разработена една от най-добрите методики за превенция на гръбначни изкривявания и плоскостъпия, одобрена по проект „Адаптирана физическа активност и спорт – младежи за младежи” за активно приобщаване , насърчаване на равни възможности и активно участие, подобряване на готовността за заетост. Млади безработни ще бъдат обучени как да работят като инструктори по адаптирана физическа активност и спорт, които подпомагат младите хора с увреждания в тяхната социална интеграция.

     

               

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени