Lotus homes

Над 400 жалби във Върховния административен съд заради маските

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 197 | Брой коментари 0
17:17 13.04.2020

Над 400 жалби са постъпили във Върховния административен съд срещу заповедта за задължително носене на маски, съобщиха от пресцентъра на съда.

Повечето от жалбите са изпратени на електронната поща на съда през уикенда, като се очаква да започнат да постъпват и по пощата.

Предстои жалбите да бъдат администрирани и редовните да бъдат насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание. Освен тях предстои да се администрират и всички жалби срещу други заповеди на министъра на здравеопазването във връзка с въведеното в страната извънредно положение, се посочва в съобщението.

От ВАС съобщават още, че тричленен състав е потвърдил решението на Административен съд - София област, с което не е допуснато искането на физическо лице за спиране на предварително изпълнение на заповеди на кмета на община Елин Пелин за въвеждане на вечерен час във връзка с обявеното в страната извънредно положение.

Заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за задължително носене на маски влезе в сила от 12 април. Срокът на заповедта е до 26 април./Дир бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени