Над 400 са възраженията, пуснати официално против намерението да се изгарят отпадъци в „Топлофикация” Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 240 | Брой коментари 0

сн. фейсбук страница "Дишай Перник"
00:21 03.09.2019

Перничани се вдигнаха против инвестиционното  предложение на "Топлофикация Перник" АД за: „Добавяне при работата на горивната инсталация – ТЕЦ Република за производство на електрическа и топлинна енергия на допълнителни горива – биомаса, шисти и RDF – модифицирани горива, получени от отпадъци“ . Обединени хората масово пускаха възражения в община Перник.

По информация на сдружението „ Дишай Перник” над 400 са входираните и обработени становища от перничани. Ето какво пишат от сдружението на официалната си страница:

„Информацията ни от края на работния ден днес е че над 400 са входираните и обработени становища от граждани на град Перник относно инвестиционното предложение на ТЕЦ" Република". Перник категорично показа несъгласието си с написаното в ИП-то и плановете на предприятието за изгаряне на RDF, биомаса и нефтошисти в средата на града ни без да разполагат с необходимата технология за това. Стана ясно, че в Перник има гражданско общество, което е готово да реагира при всеки опит за погазване на правата му. Очакваме решенията на РЗИ и съответно на РИОСВ да доведат до извършване на ОВОС и екологична оценка по чл. 31, ал. 4 от Закона за биологичното разнообразие от инвеститора.”

А коментарите в общи линии се обединяват около това, че когато искат перничани могат! И гражданското общество не е мит!

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени