mycomputer.BG

Над 30 доброволци изразиха желание да подпомагат дейностите за овладяване на разпространението на COVID-19 в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 572 | Брой коментари 0
18:29 25.03.2020

Над 30 са доброволците, които до днес изразиха желание да подпомагат дейностите за овладяване на разпространението на коронавируса в Перник.

Днес в съответствие с всички препоръки на Министерство на здравеопазването и Националния кризисен щаб, както и със спазването на всички санитарно-хигиенни норми бе проведен инструктаж на част от доброволците.

„Радвам се, че днес срещу мен виждам достойни перничани, които изявиха желание да помагат на наши съграждани в нужда“, каза зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев. Той добави, че над 120 перничани и в момента се възползват от ежедневна доставка на храна но има възрастни хора или лица под карантина, които нямат близки и в тази ситуация се нуждаят от помощ.

Кръстев каза още, че на всички доброволци ще бъдат осигурени лични предпазни средства. Експерти от ПИЦ – Перник пък направиха инструктаж на доброволците за предпазните мерки и работата с хора под карантина. Възрастни хора и лица под карантина в невъзможност за самообслужване могат да се свържат с община Перник на телефон – 0884 99 70 93.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени