Над 3 000 полицейски екипа дежурят по празниците

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 19.12.2019 | Прочитания 226 | Брой коментари 0
12:24 19.12.2019

Близо 3 600 полицейски служители ще бъдат на територията на цялата страната по време на коледните и новогодишните празници. За това предупреди Дамян Владинов от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" на пресконференция, посветена на предстоящите празници и гарантиране на нормалния трафик.

Контролните органи ще следят за водачите с агресивно поведение на пътя, спазването на скоростта, употребата на алкохол и управление на автомобил без книжка. Освен това налице ще бъдат 250 технически средства за контрол на пътя, от които 25 стационарни системи, 32 преносими системи и 148 мобилни станции, вградени в автомобилите.

От 20 декември до 5 януари е разпоредена специализирана полицейска операция на територията на СДВР и ОДМВР, където ще се включи и сектор "Жандармерия". На повече от 270 водачи е временно отнето свидетелството за управление, докато на над 134 водачи е прекратена регистрацията на моторните превозни средства. За безопасното движение по време на празниците хората трябва да управляват автмобилите си с необходимото внимание, отговорност и да бъдат толерантни./news.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени