Над 2 млн.лв. повече за спорт през 2018 г.

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 314 | Брой коментари 0
09:25 03.11.2017

С над 2 000 000 лева ще бъде увеличен бюджета за Министерството на  младежта и спорта за 2018 г. В проекта на Закон за държавния бюджет парите за спорт за догодина са в размер на 75 732 300 лева. Проектобюджетът беше представен днес от спортния министър Красен Кралев по време на заседание на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е беше приет с 10  гласа „за“ от страна на представителите на ГЕРБ и на Обединените патриоти. Депутатите от БСП и ДПС гласуваха “против”, а тези от “Воля” се въздържаха.

Със средствата, които са предвидени за увеличение ще бъдат повишени заплатите на  персонала в спортните училища, които са под шапката на ММС. Служителите в самото министерство също ще получат увеличение във връзка с увеличаването на минималната заплата и осигурителните вноски, така и с предстоящото изплащане на  обезщетения за служители, които се пенсионират /БТВ

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени