На територията на ЮЗДП няма регистрирани случаи на Африканска чума, засега

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 157 | Брой коментари 0
07:43 06.08.2019

Към момента на територията на Югозападното държавно предприятие няма регистриран случай на Африканска чума по свинете /АЧС/, но въпреки това трябва да продължим действията за бързо намаляване броя на дивите свине с всички законови средства. Това каза директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов на извънредна работна среща с ръководителите на 40-те държавни горски и ловни стопанства. Той разясни подробно заповедта на министъра на земеделието, храните и горите от 31 юли т.г. с мерките за предотвратяване и ограничаване разпространението на АЧС и указанията към нея.

  До 10 август във всички ловни райони, стопанисвани от териториалните поделения на ЮЗДП, трябва да бъдат изградени и поставени подвижни капани за улов на дива свиня. Тази мярка, съчетана с интензивен отстрел, ще намали рязко броят им. Във всички ловностопански райони в обхвата на предприятието, съвместно с ловните сдружения, вече са определени местата за загробване на заразени диви свине при евентуални констатирани случаи на АЧС.  Инж. Дамянов разпореди в кратки срокове да приключат процедурите по съгласуване на определените площадки със съответните РИОСВ и Басейнови дирекции.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени