МВР обяви, че следи 400 човека в страната, които са под карантина

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 220 | Брой коментари 0
01:54 16.03.2020

Над 400 души са под карантина в цялата страна, като за проверката на спазването им е наложена пълна мобилизация на МВР за проверки, които стават през телефон, и на място в домовете на хората, съобщи пред Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Младен Маринов и призова всички да спазват правилата, защото санкциите са много тежки.

Той съобщи, че вече са образуавани 5 досъдебни производства за нарушаване на карантината. Едни са с положителна проба, други са пристигнали от рискови дестинации.Трима са в София, по един човек има в Монтанско и във Варна, допълни Маринов.

Карантината е в домовете им, няма как да ги задържаме и изпращаме по арестите. Полицаите, които извършват тези проверки, имат защитни облекла и маски, а тези служители на МВР, които работят в заразена среда, имат и защитни костюми, увери министърът на вътрешните работи.

Призовавам гражданите да ни сигнализират, когато видят гражданин, който е под карантина, а се разхожда навън, уточни министърът.

Имало и задържан човек, който всявал паника с твърдения, че имало много заразени./Сега бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени