mycomputer.BG

МВР на крак за празниците, напомни за КПП-тата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 408 | Брой коментари 0
13:55 30.04.2020

МВР отново на крак заради предстоящите три почивни дни. И предупредиха – строг контрол за влизане и излизане от градовете, следене за скоростта и изправността на автомобилите и особено внимание върху рисково поведение и засичане на пияни и дрогирани шофьори. Това стана ясно на брифинг на началниците на отделите "Охранителна полиция" - комисар Веселин Младенов, "Пътна полиция" в ГДНП - комисар Звезделин Колев, комисар Радослав Стойнев - началник на отдел "Охранителна полиция", СДВР, и комисар Любомир Костадинов - заместник -началник на отдел "Пътна полиция", СДВР.

Все още са в сила ограниченията за влизане и излизане в областните градове - основанията са труд, здравословни причини, грижи за близък или снабдяване със стоки. За София се допускат автомобили, които отиват или се връщат от работа. Има над 200 КПП-та в столицата и областните градове. „От общо 55 000 проверени декларации, в 3400 са установени несъответствия, при които хората са посочили, че отиват на работа, а нямат трудов договор. В тях 466 от деклараторите дори са регистрирани в Бюрата по труда", посочи комисар Веселин Младенов.

Образувани са над 1300 досъдебни производства, като 1287 са за неспазване на наложените противоепедимични мерки. „Около 200 са досъдебните производства за подаване на неверни данни в декларациите, съставени са 19 262 акта за неспазване на противоепидемичните мерки, а от тях 14 628 са за неносене на маски“, допълни Младенов.

През предстоящите дни основно ще се контролират водачи с рисково поведение и такива извършващи неправилно изпреварване и маневри. Ще има контрол на изправността на МПС-тата, както ще се следи и скоростта. До 13 май се засилва контролът на превозните средства, като ще се следи за правоспособни водачи, дори и на мотоциклетите – за състояние и видимост на табелата с номера, както и носенето на каски, съобщи Звезделин Колев, началник на отдел “Пътна полиция” в Главна дирекция “Национална полиция”. 

"По празниците ще има по-засилени проверки за алкохол и наркотични вещества. Специални екипи ще работят за обезпечаване на почивните дни на гражданите – вече има гонки с мотори по булевардите в София, като изваждаме екипи да работят специално за това", съобщи началникът на отдел "Пътна полиция" ком. Любомир Костадинов./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени