Coca Cola

МВФ официално: Кристалина Георгиева е единственият кандидат за нов управляващ директор

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 278 | Брой коментари 0
08:15 10.09.2019

Главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева е единствения кандидат за директор на МВФ, съобщиха официално от Международния валутен фонд (МВФ), цитирани от международните агенции. Съобщението идва след изтичането на крайния срок за подаване на кандидатури за поста. В последните часове единствените съмнения бяха дали няма таен кандидат, освен Георгиева. В края на миналата седмица окончателно падна възрастовото ограничение за назначаване на тази длъжност, което бе тълкувано от всички анализатори като окончателното отваряне на пътя на Георгиева към върха на МВФ.

Междувременно стана ясно, че на 5 септември Кристалина Георгиева е била в София за финално уточняване на приоритетите й като кандидат за управляващ директор на МВФ на срещи с премиера Борисов, външния министър Екатерина Захариева, финансовия министър Владислав Горанов и управителят на БНБ Димитър Радев.

Понастоящем главен изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева, е без конкуренция за поста на бившия управляващ директор Кристин Лагард, която бе избрана да ръководи Европейската централна банка./ manager.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени