Мутафчийски: Връщането в училище е планирано за края на май

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 834 | Брой коментари 0
06:01 27.04.2020

Парадоксално е, че част от противоепидемичните мерки се премахват, защото нашата крива върви нагоре. В началото на април изживяхме малък пик. След това заболевоемостта намаля и в последно време пак се „катерим“ по параболата“. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски в ефира на предаването „Неделята на NOVA“.

“Всяко разхлабване на мерките носи риск от увеличаване на заболеваемостта“, предупреди той и призна, че понякога стига до сериозни спорове с премиера Бойко Борисов на ежедневните им срещи. Военният лекар каза още, че е изтрил имейла си. „Получавах стотици писма по имейла си, докато не го премахнах, защото имаше ругатни и нецензурни обръщения", обясни той решението си.

Мутафчийски обяви още, че мероприятието за връщането на учениците в училище е планирано от образователния министър за края на месец май.

„Нужна е подготовка. Представили сме два варианта – или започват най-малките или започват най-големите, защото трябва да се явят на матури..“, уточни той, но призна, че има предписания към училищата, които са неизпълними и даде за пример изискванията на западните държави, според които ще трябва чиновете да бъдат наредени на разстояние от 1 метър, а в класната стая да има не повече от 15 ученика.

„Едно нещо е абсолютна истина, животът не може да спре. И понеже не се вижда края на това, ние трябва да се адаптираме към съществуването на този вирус“, каза още Мутафчийски. От думите му стана ясно, че очакваме много по-тежка втора вълна.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени