Мръсния въздух по-вреден за детския мозък

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 212 | Брой коментари 0
08:26 29.02.2020

Излагането на замърсен въздух може да наруши развитието на детския мозък. Това каза Скендер Сила, ръководител на офиса на Световната здравна организация в България по време на представяне на доклада на списание "Лансет" за влиянието на климатичните промени върху човешкото здраве. Сила посочи, че всяка година се регистрират 7 млн. смъртни случая в резултат на климатичните промени. Емисиите от горивата причиняват рак, инсулт и други тежки заболявания, допълни още той.

Заради климатичните промени се улеснява пренасянето на зарази като денга, зика и холера, замърсяват се въздухът, храната и водата, което пък е предпоставка за увеличаване на разпространението на незаразните болести, допълни още Сила.

Метеорологичните катаклизми разрушават живота на хората, което може да наруши и психичното им здраве. СЗО е получила мандат да разработи политики за постигане на безопасно качество на въздуха и за повишаване на финансирането за справяне с последиците от промените на климата върху здравето. За да се преодолее заплахата от климатичните промени, трябват политици с кураж и обединяване на усилията, добави той и увери, че СЗО ще работи активно с правителството на България по тази и други теми./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени