Моци ще получи ключа на Разград, кръщават трибуна в негова чест

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 596 | Брой коментари 0
15:38 29.08.2014

Румънският защитник Козмин Моци ще бъде главно действащо лице на церемонията по извършването на първата копка от реконструкцията на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Героичните прояви на бранителя, които класираха "орлите" в групите на Шампионска лига, провокираха собственикът на клуба Кирил Домусичев да именува една от трибуните на стадиона на него.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев пък ще награди Моци с почетния ключ на Разград, който се връчва на хора със сериозен принос за развитието на столицата на Лудогорието. Кметът съобщи, че за деветте години, в които е на този пост, е връчвал ключа само 3 пъти.

Новият сектор ще бъде покрит, ще има 2355 места, под тях ще има съблекални и други технически помещения. Стойността на ремонта е 3 331 928,85 лв. без ДДС, обществената поръчка за извършването му спечели софийската фирма "ЕИС - СТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ" ООД, която работи и по Тренировъчната база на шампионите.

Край спортното съоръжение ще се изградят допълнителни паркинги, каквито са изискванията на УЕФА – каза още кметът на Разград. Част от тях ще са на мястото на бившото хандбално игрище до стадиона и върху площадката за кучета.

Бояджиев каза още, че със собствениците на клуба вече се подготвя процедура по отдаване на концесия на стадиона, документите се очаква да са готови до края на годината. Вероятно концесията ще е за максималния възможен срок, по стария закон за концесиите той е бил 35 години.

 

 

Източник; Inews

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени