Москва брои рушветчиите в Русия и качва данните в интернет

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 288 | Брой коментари 0
07:26 10.03.2018

Русия откри електронен регистър, в който ще се вписват данни за държавни служители, уволнени като заподозрени в корупция и изгубили доверие, пише "Росийская газета".

 Сайтът ще предоставя свободен достъп до анкетните данни на съответния чиновник, информация за държавния орган и поста, от който е бил уволнен.

 Регистърът с адрес https://gossluzhba.gov.ru/reestr/ е формиран с постановление на руското правителство от 5 март.

Според статистика на вътрешното министерство миналата година в Русия са регистрирани близо 30 000 престъпления с корупционен характер. Около 27 000 от тях са разкрити, допълва вестникът.

 В анекс към правителственото постановление, утвърдено от премиера Дмитрий Медведев, се описват нарушенията, заради които едно лице може да бъде включено в "черния списък", посочва онлайн изданието "Ура".

По данни на главния прокурор Юрий Чайка през периода 2016-2017 г. в Русия са били уволнени като изгубили доверие почти 1500 корупционери. По този начин се уволняват само хора, извършили груби корупционни нарушения, отбелязва "Комерсант".

 "Ще бъдат преброени всички рушветчии в Русия", убеден е обаче електронният вестник "Деита"/Дарик

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени