Морските пехотинци на САЩ започнаха да се готвят за голяма война

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 485 | Брой коментари 0
09:26 08.06.2018

Корпуса на морската пехота (КМП) на САЩ иска да съсредоточи своите континентални сили за подготовка за мащабна война в случай, че конфликтът на Корейския полуостров или в други региони изисква масови бойни действия, съобщават медиите.

През последните десетилетия голяма част от ученията на американските войски са съсредоточени на операции от по-ниско равнище, но сега ръководството на морската пехота има намерение да провежда мащабни учения, в които могат да участват до 20 военни кораба, бомбардировачи, голямо количество пехота, пише USNI News.

В частност генерал-лейтенант Брайън Бодро, заместник-командващ на Корпуса на морската пехота заяви, че ще се използват наведнъж две експедиционни общовойскови формирования на КМП на САЩ.

Според него стратегията се заключва в това, че едно формирование на корпуса на морската пехота в региона ще спечели време докато във Вашингтон да вземат решение за увеличаване на силите. След това на същото място ще пристигне второ формирование на КМП от базата на морската пехота в Кемп Пендълтън в Калифорния, от Леджийн в Северна Каролина и от Окинава. Бодро заяви, че това са сили, които ще позволят победата във войната.

Бодро призовава на ученията формированията на морската пехота да се тренират по различен начин, а за да могат да изпълняват не само антитерористични операции, но и да са готови за пълномащабна война, в това число и с цел да се присъединят към нея като подкрепления.

Ученията от висок клас, според Бодро, трябва да се провеждат във вече съществуващите: Bold Alligator в САЩ, Dawn Blitz, което да задейства в това число и полигона в Окинава, Twentynine Palms в Калифорния.

За необходимостта от преориентация на силите за по-мащабни учения говори и друг ръководител на корпуса на морската пехота генерал-майор Дейвид Кофман.

През февруари вече бе писано за новите признаци, че САЩ се готвят за голяма война.

През април командващият на корпуса на морската пехота генерал Робърт Нелър заяви, че силите за предно разгръщане на морската пехота на САЩ са се оказали в уязвимо положение заради развитието на военните технологии на Русия и Китай.

Добавяме, че НАТО вече е увеличило броя на участниците в есенните учения на НАТО Trident Juncture до 45 хиляди военни./Поглед инфо

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени