Морски грип ни удря в корема в пика на отпуските

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 663 | Брой коментари 0
15:30 06.08.2018

Летен грип натръшка десетки отпускари след завръщането им от морето, алармираха лични лекари. Изключително много са хората, които са с еднакви симптоми – висока температура, силни болки в стомаха и повръщане, съобщава „Телеграф“, цитиран от Блиц.   „Сами кръстихме грипа морски, защото пациентите ни се разболяват веднага след завръщане от летен отпуск от морето“, обясниха джипита. Най-голям е броят на малките пациенти.

Най-голям е броят на малките пациенти, при които лечението е по-продължително. При възрастните преминава за 2-3 дни. Децата често са дехидратират, а някои дори стигат до болница.   По данни на здравните инспекции през последните дни се наблюдава двоен ръст на болните от ентероколити. В Кюстендил например при предходния отчетен период е имало само 11 заболели, докато само за няколко дни бройката е достигнала 23.

„Много от болните все още не са потърсили лекарска помощ, а са предприели самолечение, което може да се окаже много опасно“, обясниха медицински специалисти.   Фармацевтите пък отчитат масово търсене на медикаменти за стомашно-чревни разстройства в аптеките.   „Давам им медикаменти, но моят съвет е, ако не почувстват подобрение в рамките на ден-два, непременно да посетят личния си лекар“, коментира фармацевтка. /Petel.бг

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени