Мондиал 2018 започва с призив: Рускините да не спят с чужденци

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 308 | Брой коментари 0
08:22 14.06.2018

Рускините не трябва да си лягат с чужденците, които пристигат в Русия за Мондиала, за да не станат самотни майки, смята руският депутат Тамара Плетньова, предаде АФП.

Пристигането на стотици хиляди чужденци в Русия означава, че "ще има жени, които ще излизат с тях и ще родят деца", коментира 70-годишната депутатка, която е председател на комисията по въпросите на семейството, жените и децата на долната камара на парламента. "Надявам се обаче да не го правят", добави тя в интервю за радио "Говорит Москва".

Народният представител напомни опита от Олимпийските игри в Москва през 1980 г., след които много рускини са родили деца от чужденци. Някои от чужденците бяха от "друга раса", акцентира тя и заяви, че рускините трябва да раждат руски деца.

Тези изявления предизвикаха вълна от възмущение и лавина от критики в руските социални мрежи. "Питам се какво ще каже Плетньова, когато й напомнят, че трябва да каже "Не" на расизма", написа в Twitter радиожурналистката Татяна Фелгенгауер, припомняйки едно от ключовите послания на руските власти за Мондиал 2018./Дарик

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени