МОН пита с 11 въпроса ще пуснем ли детето си на градина

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 285 | Брой коментари 0
15:47 16.05.2020

 

Образователното министерство пусна анкета до родителите на деца в ясли и детски градини. Целта е да се видят нагласите им - дали да бъдат отворени забавачките у нас. Допитването е доброволно и ще бъде активно онлайн до 18 май.

 Анкетата вече е разпространена до родителите по имейл или във фейсбук. В нея пише, че е нужно МОН да проучи какви са нагласите на родителите, на които децата им са записани за предучилищно образование относно "техните очаквания и потребности за възстановяване на работата на детските градини".

"Резултатите няма да бъдат единствено основание за вземане на решение дали да се възстанови работата на детските градини, но все пак са важен показател за нагласите по въпроса, както и за очакваните изисквания, при които това да се случи", обясниха експерти пред kmeta.bg. В анкетата има въпроси като:

„Колко деца имате, които са записани и са посещавали детска градина преди обявяването на извънредно положение?“

„Вие или член на Вашето семейство работи ли на “първа линия” в борбата с COVID-19?“

„В случай, че по време на извънредното положение за детето/децата Ви се грижите Вие или съпругът/съпругата Ви, това е възможно, защото:“

„Кога бихте завели детето/децата си на детска градина?“

Образователното министерство питат и дали родителите са получили методическа подкрепа от страна на учители, под каква форма и дали тя е била удовлетворяваща. Как според родителите трябва да бъдат подкрепени семействата, в които са изчерпани всички възможности на родителите за отглеждане на техните деца вкъщи (липса на отпуск и на други възрастни, които да се грижат за тях), също е сред въпросите в анкетата.

Припомняме, че към момента правителството се въздържа от отварянето на забавачките. Образователният министър Красимир Вълчев пък посочи, че отварянето им крие рискове заради ежедневната комуникация на голям брой деца. Той обясни, че с оглед на ежедневното взаимодействие на децата в една градинска група има риск ако едно от хлапетата е заразено с коронавирус, рискът на заболеваемост в нея да скочи на 10./Кмета бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени