Момченце от село Мещица се бори с тежко заболяване! Нека помогнем!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 14757 | Брой коментари 0
14:26 24.02.2020

Пореден зов за помощ – този път той идва от семейство, живеещо в пернишкото село Мещица. Те търсят помощ за лечението на синът им Владислав – който само преди дни е навършил годинка. Момченцето е с детска церебрална парализа, а клиника в Турция дава надежди, че при адекватно лечение и рехабилитация то ще може да се изправи и дори да ходи.

Ето какво споделя майката :

„Казвам се Вержиния Георгиева и съм майка на едногодишно прекрасно дете, което има нужда от вашата помощ.

Синът ми Владислав е роден в 33 гестационна седмица. Извадихме го в последният момент, преди да изпадне в клинична смърт. И моят живот беше застрашен, защото светкавично развих тежка преекламсия. Отредено ни е да живеем и да се борим...

 Всичко с детето ни се развиваше добре до третият месец коригирана възраст. Тогава забелязахме, че не задържа главата. От тогава до сега Влади посещава рехабилитационни центрове. Болницата се превърна в наш дом. От кърмаче е подложен на войта, ерготерапия и посещения при логопед.  В къщи идва ежедневно рехабилитатор, когато не сме в болница.Въпреки нашите усилия Влади все още няма добър контрол на главата, не се обръща и не сяда.

Преминахме през страшни диагнози, като хидроцефалия, микроцефалия и съмнения за квадрипареза. Отчаянието ни отведе в Турция, там посетихме невролог, който му постави диагнозата дцп - спастична дипареза. Посещението ни в Турция се състоеше и от 2 седмици рехабилитация в детски център за деца с проблеми Ribem.

Специалистите там са на мнение, че детето ни има потенциал и с продължителна рехабилитация той ще проходи. Предстой ни заминаване през месец Април за Турция.Там на Влади ще му бъдат направени специални шини за крачетата и отделно две седмици рехабилитация. Преди това  със синът ми ще бъдем за три седмици в болница "Света София". Годината , която предстой ще бъде съдбоносна за Влади. Българските и турските специаристи препоръчват ежемесечна рехабилитация.Защото децата с дцп могат да проявят целият си потенциал.След това става по- бавно.

Тук идва и моята молба към всички, които са се докоснали до съдбата на Влади.  Поради продължителното лечение нямаме финансовата възможност. Всичко, което имахме вече дадохме за бъдещето на детето ни.

Моля ви с цялото си майчино сърце да дарите парични средства или да споделите нашата история, за да може тя да  достигне до повече хора.

Пожелавам на всички деца да бъдат здрави и щастливи!”.

До часове ще бъде разкрита дарителска сметка. Дотогава можете да помогнете чрез HELPKARMA, където има активна кампания– Бъдеще за Влади!

Тук можете да видите повече: https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-vladi-1099?fbclid=IwAR2L3kCHuIkc4b-r8wbBfcefNLYvnVOxt9F-sKFl2A7GEKjj72_6w1YrqVQ

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени