mycomputer.BG

Молебен и курбан за здраве за Спасовден в Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 181 | Брой коментари 0
13:04 27.05.2020

Традиционният празничен курбан за здраве във връзка с християнския празник Възнесение Господне – Спасовден, ще бъде раздаван на жителите на община Радомир на 28 май /четвъртък/, от 12:00 часа, на площад "Свобода" в града. Отец Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия, ще отслужи света литургия и молебен за здраве и благоденствие на миряните, която ще започне в 8:00 ч. сутринта на 28 май в църквата "Свети Димитър" в Радомир.

При приготовлението и раздаването на курбана ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, а той ще бъде раздаван в затворени еднократни кутии. Курбанът ще бъде осветен от отец Александър Стоев.

По традиция жители и гости на Радомир се събират в местността "Манастирчето" над града за празнично честване на Спасовден, но тази година, поради извънредната епидемична обстановка в страната, ще празникът ще бъде отбелязан в съкратен вариант.

От община Радомир умоляват гражданите да спазват дистанция помежду си и да носят лични предпазни средства – маски и ръкавици.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени