Модерно футболно игрище ще има в квартал "Изток"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1036 | Брой коментари 0
13:38 05.12.2018

Кметът на Община Перник Вяра Церовска прие в кабинета си Мартин Евгениев – президент на футболен клуб „Металург“, който я запозна с направената подписка от граждани и спортисти, от кв. „Изток“, за ремонтиране на стадиона.

Той сподели, че иска да се създадат добри условия на децата, които използват терена. „Надявам се, че вие ще можете да ни помогнете да се случи нещо и ще намерите решение на въпроса“, коментира Евгениев.

„Сигурна съм, че ще се направи едно модерно спортно игрище, което ще има съвременна зона за футбол и ще продължат перничани да тренират на това място така, както повече от 30 години са го правили“, увери кметът Вяра Церовска и посочи какви мерки е предприела от нейна страна.

По думите й, на този етап има не само разговори и обещания с председателя на БФС Борислав Михайлов, но са и предприети конкретни действия.

„Игрището ще бъде на терен от 4 декара, към него ще има инфраструктура и паркоместа. Задвижени са документалните процедури, в които чрез решение на Общински съвет беше дадено правото на БФС да построи игрището в Перник.Това, което трябва да се случи, е в началото на месец февруари да започне обсъждането на типа игрище“, уточни кметът.

Градоначалникът предложи на Мартин Евгениев заедно да бъдат на следващите срещи и разговори с Борислав Михайлов, който е поел инициативата и ангажимента за реализирането на голям спортен комплекс.

„ Един от приоритетите на Община Перник е да прави и създава спортни игрища на различни места, очевидно са недостатъчни , но мисля , че са една много добра стъпка в това да има спорт за всеки и за всяка възраст“, допълни Вяра Церовска.

„Това е хубаво да се случи. Важно е хората да знаят, че наистина се работи по този въпрос, защото на всеки един родител е най-милото детето и желае да спортува на хубаво място“, каза Мартин Евгениев, който беше придружен и от двама треньори от клуба.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени