Lotus homes

Мобилните пунктове за COVID-19 пред болниците започват работа

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 630 | Брой коментари 0
12:52 06.11.2020

Мобилните пунктове за COVID-19 пред болниците в страната започват работа. От днес пред всички държавни здравни заведения трябва да отворят врати така наречените фургони за тестване. До тази мярка се стигна след заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов преди дни. Целта е да се прецизира кой пациент е за хоспитализация и кой може да се лекува в домашни условия.

„Идеята на фургоните е още на вратата на всяко лечебно заведение да успяваме да отсеем пациентите с остри респираторни заболявания от онези, които са съмнителни за коронавирус. Опитваме се по елементарен начин да разпознаем рисковите пациенти, които ще продължат лечението си в болница”, посочи пред NOVA началникът на Спешното отделение в УМБАЛ „Александровска” д-р Николай Хубанов.

Той обясни разликата между антигенния и досега използвания бърз тест.

„Досега ползваните, които бяха с малко по-ниска специфичност и чувствителност, разпознават антитела срещу вируса. Антигенните се оказаха значително по-добри и времето за разпознаване е около 15 мин”, допълни Хубанов.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени