Coca Cola

Младоженци дариха парите от сватбата си на болно дете

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1164 | Брой коментари 0
09:12 27.08.2019

900 лева събраха на сватбата си Петко и Мирослава Томанови и ги дариха на болно дете. Още преди самото бракосъчетание бъдещото семейство призова роднини и приятели, вместо да им подаряват букети, да дадат парите за благородна кауза.

Средствата получи майката на момче, което страда от детска церебрална парализа и епилепсия.

Двамата млади са взели решение да направят добро в първия ден, в който официално са съпруг и съпруга. „Вместо да ни дадат букети, оставихме кутия на сватбата. Всяко семейство отделя пари за цветя, на тези цветя ние ще се зарадваме на самата сватба, след това ще ги оставим и след една седмица ще ги изхвърлим”, сподели Петко Томанов пред Нова ТВ. “Целта ни е повече хора да ни последват”, допълни съпругата Мирослава Томанова.

Дни след сватбата младото семейство дари събраната сума на майката на момчето. Маргарита и синът й Николай живеят с около 600 лева на месец. Те трудно свързват двата края, а момчето има нужда и от рехабилитация. „Значи младите хора може да са забързани, може да са жизнени, но те явно обръщат внимание и на това - да виждат около себе си какво се случва”, каза майката Маргарита. “Трудно е от емоционална гледна точка, защото майката изживява много тежко едно такова нещо, което се случва. Трудно е дори и от финансовата страна на въпроса”, допълва Маргарита Миндова. Тя смята, че прекрасна инициатива като тази на семейство Томанови би накарала младите хора да станат „повече човеци“ и така да противостоят на насилието, което се случва всеки ден.

Петко и Мирослава се надяват повече млади хора да последват техния пример. Младият мъж е редник, военнослужещ от 3-ти механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Той и съпругата му Мирослава са много щастливи с извършената от тях добродетел и призовават и други хора да направят подобен жест.

"Решихме да направим тази благородна постъпка не за да ставаме известни или да парадираме с това, а за да може повече млади хора да ни последват и да продължат каузата ни", споделят семейство Томанови. „Трябва повече да се оглеждаш около себе си, отколкото вътре в себе си, да мислиш не само за себе си, защото има наистина неща, които трябва да се направят, и е необходимост да помогнеш на друг”, споделя Мирослава./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени