Младите не са толкова устойчиви на коронавируса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 327 | Брой коментари 0
07:57 20.03.2020

Нови доказателства от Европа и САЩ предполагат, че по-младите възрастни не са толкова устойчиви на коронавируса, колкото се смяташе първоначално, пише Bloomberg.

Въпреки първоначалните данни от Китай, които показаха, че хората в напреднала възраст и тези с предишни заболявания са най-уязвими, млади хора на възраст от двадесет и няколко до четиридесет и няколко години се разболяват сериозно.

Много от тях изискват интензивни грижи, според данни от Италия и Франция. Рискът е особено сериозен за онези със заболявания, които все още не са диагностицирани.

В Италия, която е най-тежко засегнатата страна в Европа, близо една четвърт от приблизитено 28 000 заразени са на възраст между 19 и 50, според данни на Statista.

Подобна тенденция се наблюдава и в САЩ. Сред близо 2 500 от първите случаи с коронавирус в САЩ 705 са на хора на възраст между 20 и 44, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Между 15% и 20%, в крайна сметка, се озовават в болницата, в това число и 4%, които са имали нужда от интензивни грижи. Малцина умират.

Вярно е, че рискът от смърт се увеличава рязко с възрастта. Но появяващите се нови доказателства сочат, че кърмачетата и малките деца също са изложени на риск от сериозни усложнения.

В проучване сред над 2 000 малки деца с Covid-19 от Китай, публикувано тази седмица в Pediatrics, китайски лекари откриват, че 11% от случаите на кърмачета са определени като тежки, както и 7% от случаите с деца в предучилищна възраст.

Макар и процентите да са по-ниски, в сравнение с при възрастните, те едва ли може да се определят като незначителни./Профит бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени