Младежкото обединение на БСП Перник с позиция относно увеличаването цената на водата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 244 | Брой коментари 0
14:15 15.12.2017

Младежкото Обединение на БСП в Перник разпространи чрез медиите становището си относно увеличаването цената на водата. Публикуваме го без никаква намеса

„Комисията за енергийно и водно регулиране ще разгледа и одобри бизнес – плановете на ВиК операторите за период от 5 години.

В бизнес – плана за Перник е предвидено увеличение на цената на водата с 5.8 %, което означава, че от 2018 г. перничани ще плащаме 2.29 лв. за кубик вода.

Бихме искали да напомним, че само преди около 10 дни част от града ни беше, образно казано, под вода – поради неподдържана и непочистена канализация. Другата част от Перник, конкретно кв. „Ралица”, три дни нямаше вода. Тези факти говорят, че: независимо, че цената на водата бе увеличавана няколко пъти, ВиК мрежата не е модернизирана, качеството на услугата не се е подобрило и потребителите сме тези, които плащаме, без да получаваме нищо срещу това.

Младежко обединение Перник категорично се противопоставяме на увеличението на цената на водата. В Стратегията за финансиране на ВиК отрасъла ясно е записано, че цената ще бъде увеличавана още за напред. Къде обаче са инвестициите в канализационната и водопроводна мрежи? Няма. Колко са намалели загубите на воден ресурс? Няма отговор. Как гражданите ще си позволят новите цени на водата?

Достъпът до вода е основно право, а не услуга! Защитете интересите на гражданите, уважаеми управляващи!

Младежко обединение БСП Перник“

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени