Младежите от БСП дискутираха образованието като социална ценност на обществото

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 343 | Брой коментари 0
15:10 05.11.2017

Образованието като социална ценност на обществото бе темата - фокус на дискусия, организирана от Областния и Общински съвет на БСП Перник, съвместно с Младежкото обединение.

В залата на Младежкия дом се събраха учители, общественици, дейци на образованието, науката и културата, млади хора, които заедно с изявени лектори обсъдиха състоянието на образованието днес, перспективите и възможностите за подобряване.

Лектори на мероприятието бяха проф. Максим Мизов от Центъра за исторически и политологически изследвания на БСП, хоноруван преподавател в УНИбит, доц. д - р Евгений Кандиларов от Софийския университет, доц. д - р Николай Цонков, народен представител и член на Комисията по образование и наука в Народното събрание и Евелина Венкова, учител, член на Националния съвет на Младежкото обединение.

Максим Мизов и Евгений Кандиларов засегнаха темите за ценностите на обществото днес и значението на образованието за тяхното формиране, както и опитите за подмяна на историята. Николай Цонков акцентира върху Наредбата за приобщаващо образование и най - вече - необходимостта от сериозен анализ къде има нужда тя от промяна. Младият учител и общественик Евелина Венкова фокусира словото си върху липсата на обществено внимание и държавна политика към проблемите на децата и младите семейства, което неминуемо води до проблеми в образователния процес.

Дискусията бе придружена от изложба, посветена на народните будители от епохата на Възраждането, историята на въоръжената борба против фашизма в страната и Перник и развитието на пернишката партийна организация през годините.

Форумът бе уважен от народните представители Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев, председателят на БСП Перник Кирил Леонов, областният лидер на социалистите Валентин Петков, Диана Серафимова, председател на Младежко обединение Радомир.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени