Младежи изкъртиха вратата на училище, за да се саморазправят с ученик

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 545 | Брой коментари 0
13:32 07.12.2017

Двама маскирани младежи нахлуха в Професионалната гимназия по механоелектротехника "Никола Й. Вапцаров", за да се саморазправят с десетокласник, който учи там.

Инцидентът станал вчера около 16.15 ч. На входа на учебното заведение е имало само една жена портиер, която не е успяла да се противопостави на нападателите - група от осем души.

 В училището има портиер, дежурен учител и главен учител, които подпомагат пропускателния режим, но до инцидента се стигнало вероятно заради късна реакция на дежурния учител.

 Младежите изкъртили вратата, извадили я от пантите, и двама от тях влезли с палки в училището, където минавали по коридорите, отваряли вратите на класните стаи и търсели определен ученик, с когото имали спречкване по-рано извън училището.

Нападателите не са посягали на никого, само са търсили въпросното момче, което обаче е било добре прикрито и не са успели да го намерят.

Директорът на училището Мардирос Зовикян заяви пред камерата на БНТ, че не е очевидец на събитието. Бил е в час, когато са го извикали по телефона, че в сградата са влезли външни лица. Опитал се да ги пресрещне. Хванал единият, но той се изплъзнал.

Управата се е обадила на полицията и на място е пристигнал патрулен екип, който обаче не е успял да залови двамата агресори. Младежите се издирват, като органите на реда вече са установили самоличността на единия от нападателите, съобщава бТВ. Видеокамери в училището са заснели нападателите, като кадрите вече са предадени на полицията.

Ученикът, заради когото дошли в механотехникума, не е пострадал, но за днес освободен е от училище.

По разкази на ученици в гимназията агресивните младежи търсили десетокласник, защото момчето общувало с приятелката на един от нападателите във Facebook./Дарик

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени