mycomputer.BG

Младен Маринов обясни защо в Перник е изпратена жандармерия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 3315 | Брой коментари 0
11:17 11.12.2019

Това са операции за опазване на обществения ред, не е само в Перник. Най-вероятно служителите на "ВиК" в града са искали съдействие. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов в отговор на въпрос защо в Перник, където има режим на водата, са изпратени сили на жандармерията, предаде репортер на Novini.bg

Конкретно не сами докладвали да е имало ескалация на напрежението. Имаше ескалация в едно пловдивско населено място във връзка със скандал между местни жители и там също изпращахме жандармерия, заяви Маринов.

Когато държавни институции искат от нас съдействие във връзка с изпълнение на техни задължения, ние оказваме такова съдействие. Те оказват съдействие и на електроразпределителните дружества, и на "ВиК". Има си процедура. В момента не ми е докладвано да има нещо извънредно, посочи Младен Маринов.

Попитан дали МВР е готово за евентуална бъдеща ескалация на напрежението в Перник, вътрешният министър заяви: "Това с водата е голям проблем за местното население, но в крайна сметка МВР има ангажимент по опазване на обществения ред и разследване на престъпления, ако има такива. В тази връзка ние сме готови, с каквото можем, ще помогнем на метното население в рамките на нашата компетентност".

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени