Млада жена пропътува 120 км, за да спаси изоставено куче

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 499 | Брой коментари 0
08:31 06.12.2018

Млада жена от Пловдив пропътува 120 км, за да спаси изпаднало в беда куче. Жената видяла снимки на изтощеното от глад животно в социалната мрежа и не останала безразлична.

Преди три дни Айра тежала само 26 кг. Чистокръвното дого аржентино било захвърлено в полето край Хасково. Ели вижда негова снимка в социалната мрежа, зарежда колата с бензин с последните си пари и тръгва.

„Беше едно на милион да намеря мястото, това е куче, не е кол да седи на едно място и вторият проблем беше, че не знаех колко е социална, за да я кача в колата”, разказва спасителката – Ели Владкова, предава БТВ.

Ели споделя, че и друг път е приютявала животни в дома си. „Аз като видя такова нещо и после не мога да спя, другият вариант беше да отида да пия кафе, аз не обичам такива работи, трябва нещо да правя”.

Ветеринарите установят, че кучето страда от тежко заболяване. Скъпото лечение вероятно е причината предишните собственици да го изоставят.

Според ветеринарния лекар Тодор Калинов обаче, има много голяма вероятност кучето да се  възстанови напълно.

Ели благодари на хората, които й помагат в грижите за  Айра и съветва  всеки, който може, да си осинови животно.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени