Млад перничанин в основата на компютърна историческа игра за България

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.03.2017 | Прочитания 3702 | Брой коментари 0

Снимка:Економик.бг
19:22 03.03.2017

Радостин Стойчев е роден на 23 август 1997 г. в Перник. Завършва специалността бизнес администрация в Професионална гимназия по икономика в родния си град. По време на обучението си участва активно в олимпиадите по история и информатика на национално ниво. Създател е на 6 компютърни игри, най-известната сред които е "Падналото кралство". Малко преди да навърши 20-тата си годишнина вече е водещ програмист и един от създателите на стартиращата българска технологична компания "Тритан студиос". "Трайтън студиос" е българска технологична компания, основана от Радостин Стойчев, Иван Фъртунов, Божидар Бакев и Еньо Зяпков, поставила си за цел да създава компютърни игри и обучителни програми от най-висок клас. "Pillars of History" е най-новият и амбициозен проект на студиото. Играта е историческо RPG базирано върху историята на България и Балканите. Проектът е насочен към всички изкушени от историята и наред с невероятните приключения, разкрива миналото на балканските народи в периода след 700 сл. Хр.Периодът, в който се развива "Pillars of History" е изключително благодатен на историческа информация за младата, по това време, Българска държава. След смъртта на Аспарух на престола е Тервел, една след друга се случват няколко войни с Източната Римска империя, както и със съседните племена и народи като авари, хазари, славяни, илири, траки. На престола в Константинопол само за 15 години се сменят няколко императори, а арабите отново обсаждат столицата на Източната Римска империя.Разбира се, това щеше да е поредната компютърна игра, ако екипът на "Трайтън студиос" не се бе заел с амбициозната задача да имплементира данните от стотици исторически извори за животът на всички тези народи, за техните социални, икономически, битови и културни взаимоотношения, опитвайки се да създаде не просто интригуващо RPG, а обучителна програма, която под формата на игра да учи изкушените от историята. Проект, който чрез уникална поредица от факти, поставени в сюжетните линии на играта, ще дава огромно количество полезна информация.

            По тази причина четиримата създатели на "Трайтън студиос" са провели 6 месечно проучване и са привлекли двама забележителни консултанти. Това са историкът Светлозар Теохаров, участвал в екипа на проф. Николай Овчаров по време на разкопките на Перперикон, и Милен Николов, директор на Регионален Исторически музей – Бургас. "Историята е много по-интересна от фентъзито, защото е пълна със събития, които сега биха ни се стрували невероятни, особено по начина, пресъздадени от древните хронисти", заявяват от ""Трайтън студиос". http://tritanstudios.com/index.html

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени