Мизерия и студ саботират бъдещи шампиони

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 512 | Брой коментари 0
09:09 27.11.2012

 

Училище в Пловдив, дело на легенди като Стефка Костадинова,Йордан Йовчев и Николай Бухалов тъне в мизерия и клинч.

Един от родителите на децата, които всеки ден тренират на студено, без ток и вода, пробива дупка в стената, за да прокара генератор, който да захранва с ток спортната зала. В същата се подготвят бъдещи европейски и световни шампиони, но качеството на подготовката им може да бъде поставено под съмнение пред условията за подготовка. Деветте спортни зали за тренировка са по-студени, отколкото е времето навън. Децата пък се грижат сами за себе си.

След усилена тренировка тя нямат възможност да се изкъпят.Обличат якетата си и се надяват да не настинат докато се приберат у дома.Родители им са загрижени поради същата причина. Треньорите от своя страна, полагат максимални усилия, но са съгласни, че нормални тренировки не могат да проведат.След като падне мрак, те, заедно с децата отиват под уличните лампи, където продължават тренировката си.

Училището беше на крачка от това да стане държавно, но Министерството на физическото възпитание и спорта отказа да приеме училището, а дълговете на община Пловдив е над 600 000 лева.Това само по себе си говори,че е невъзможно бързото възтановяване на добрия вид на спортните зали в спортното училище.

Докато условията са тези, а община и министерство се уточняват кой да поеме училището, все повече деца се отказват от спорта.Това е и основна причина за демотивацията както на треньори, така и на другите спортуващи.

 

 

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени