Министър Петя Аврамова: Честити да са новите придобивки за перничани!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 16.10.2018 | Прочитания 679 | Брой коментари 0
13:19 16.10.2018

Министър Петя Аврамова откри днес в Перник  Парка на предизвикателствата във Войниковец и отремонтирания мост в кв. Варош.

Преди церемониите по официалното прерязване на лентичките се проведе финалната пресконференция по приключване на проекта, по който бяха направени детските площадки в квартал Тева, моста и парка на предизвикателствата.

Общата стойност на проекта е малко под 4 милиона лева и около 17 000 лева собствен принос от община Перник. Целта е чрез изпълнението да се подобри физическата и жизнена среда в града, за по-добро качество на живот и нови възможности на икономическо и социално развитие.

По време на презентацията бяха направени съпоставки с това, което е било преди ремонтните дейности и след това. Ръководителят на проекта Иван Искренов  наред с благодарностите към общинско ръководство и изпълнители за добрата съвместна работа, подчерта и това, че изграденото трябва да се пази. Това е задължение на всички нас. Общината с каквито и ресурси да разполага, ако не се пази от всички работата се обезценява.

Днес е ху бав ден в седмицата на Деня на града. Официално откриваме моста над Струма и парка на предизвикателствата. Това са първите големи обекти, финансирани по програма „Региони в растеж” в Перник. За мен е чест, че ще ги открием днес – каза кметът Церовска.

Областният управител Ирена Соколова изказа задоволството си от факта, че точно този кметски екип е реализирал този проект. Възхитена съм от мащаба на работа и от постигнатото за времето по изпълнение на проекта. Колкото по-красива е средата, толкова по-добри са хората – категорична беше тя.

Министър Аврамова поздрави Перник и перничани за новите придобивки.  Специални поздрави имаше за кметския екип, реализирал проекта. Да ги използвате със здраве, каза още министърът. Перник се превръща в един модерен европейски град – каза още тя.

С парка на предизвикателствата в града се изгражда една зона за отдил и спорт като алтернативни занимания и забавления за деца и младежи. Тя е разположена на обща площ 20 дка. Изградена е сцена за културни изяви, има детски площадки за всички възрастови групи, скаутска зона, зона за търсене на философския камък и други.

Мостът над река Струма придоби съвсем нов вид, след реконструкция и рехабилитация на съществуващо мостово съоръжение, което беше в незадоволително състояние. Целта беше да се подобрят транспортно – експлоатационните качества .За осигуряване на удобен, безопасен и икономичен транспорт.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени