mycomputer.BG

Министър: Надявам се природата сама да напълни язовир Студена

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2025 | Брой коментари 0
14:05 06.01.2020

Аз се надявам, че пролетното снеготопене ще напълни язовир Студена,  каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по Канал 3.

Събеседничката на телевизията посочи още, че от държавния бюджет са били преведени средства за разрешването на водната криза в Перник. Тя също каза, че се работи във връзка със ръководители и служители от други министерства и с кмета на града Станислав Владимиров.

“В момента строим още язовири, за да предотвратяват повторение на кризата в Пернишко. Един от тях е в Смолянско”, допълни тя.

“Вероятно вие сте усетили този акцент във всичките действия които се извършиха след констатирането на водната  криза в Перник. Оставям на хората да преценят дали има и политически момент, но по-важно за мен е да се концентрираме в справянето с проблема с липсата на вода за питейно-битови нужди. Факт е, и беше изнесено от министър Нено Димов, че притокът в язовир “Студена” е бил 11 милиона кубични метра през 2019 г., а през 2018 г. е бил 41 милиона кубични метра”, каза още Аврамова. /novinibg.eu

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени