mycomputer.BG

Министър Маринов: Знаем за проблемите при пътуването между Перник и София, правим всичко възможно чакането да е минимално

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 323 | Брой коментари 0
12:44 28.03.2020

 От началото на въведените мерки МВР съвместно със здравните органи контролира спазването на наложената карантина на лица, които се завръщат от чужбина и такива, които са установени с положителни проби. Има образувани над 200 досъдебни производства. Продължаваме работата, така че да гарантираме спазването на тези мерки. И щабът казва, че това е основното нещо, което най-добре рефлектира и забавя разпространението на вируса.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов

По отношение на мерките, които най-много затрудняват гражданите в момента - това са именно контролните пунктове на изходите и входовете на областните градове.

Знам, че има затруднения в движението. Знам, че създава допълнителни затруднения попълването и предаването на декларация. Мерките са нови въобще за служителите на министерството и за обществеността.

Той съобщи, че има проблеми при пътуването от Перник към София. „Знаете, че голяма част от перничани работят за София. Перник е голям град. Всички тези хора трябва да отидат сутрин на работа, вечер да се приберат. Преди конференцията разговарях с директора на Столична дирекция. Правим всичко възможно да разпределим потоците, така че чакането да е минимално

Мерките са строги и такива трябва да бъдат, такива трябва да бъдат до края. Както каза председателят на щаба, ние сме в началото, така че също моля гражданите за разбиране, заяви Маринов.

Осигурени са защитни облекла за полецейските служители. Направили сме така, че да им се раздава храна и топли напитки през цялото време на дежурството. Там, където са много натоварени, смените са през 6 часа, поясни той.

Младен Маринов призова гражданите да са подготвени с необходимите документи, когато отиват към КПП-тата, за да става по-бързо проверката, а тези, които нямат неотложна причина за пътуване, да си останат вкъщи.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени