Министър Караниколов: Подкрепям идеята за по-лек режим на перничани

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 450 | Брой коментари 1
08:44 09.03.2020

Лично аз приветствам идеята режимът в Перник да стане по-облекчен, а и условията го позволяват. За това говорихме още  преди дни. Вчера разговарях и с кмета и с областния управител в тази насока. Строежът на трасето на водопровода е почти готово, остават едни около 100 метра тръби. След това ще се направи дезинфекция и ще започнат проби. Така министър Караниколов коментира в студиото на Нова телевизия възможността Перник да има вода през деня. Нещо, което се обсъжда от снощи по-сериозно, основно заради коронавируса и изискванията за хигиена.

Когато се пусне водопровода от София, което трябва да стане до дни, ще се намали подаването от язовир Студена.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари

  1. Ирен Тодорова

    16:56 09.03.2020
    Кметът и министърът желаят по-облекчен воден режим за Перник. Това е похвално! Но перничани в момента имат по 6 часа на ден вода. За разлика от тях, в село Големо Бучино , по- голямата част от населението съществува с по 2 часа вода на ден. Вечер. След 22 часа. За което обаче никой нищо не предприема! Селото е с резервоар, което предполага възможност това да се коригира, но В и К дружеството не се прави и опит за това. Резултатът от това е, че в ниските части на селото имат вода дори повече от 6 часа на ден, на по високите хората направо изнемогват. Такова поведение може да се определи единствено като политика за противопоставяне на собствениците на имоти от високите части спрямо тези в ниските. Отделно около строежа на водопровода. Никой не желае да се пречи на работата, но от фирмата изпълнител, пък изобщо не се и замислят да подредят работата така, че населението да страда възможно най-малко. Хората тук вече се чувстват забравени и от правителство, община, медии и Господ. И възможността да имат 6 часа на ден вода и то в нормално време им се струва неосъществима мечта.


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени