Министър Димов: Хотели и ресторанти няма да строят в парк "Пирин"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 145 | Брой коментари 0
08:12 31.12.2017

Министърът на околната среда и водите Нено Димов даде брифинг в Банско заедно с кмета на курортната община Георги Икономов след среща с част от общинското ръководство.

"Посещението ми днес, каза министърът, е в изпълнение на второто решение, което прие Министерският съвет, а именно да видим какви са максимално бързите стъпки, които могат да бъдат направени така че, ако има инвестиционно намерение за изграждане на нов кабинков лифт в Банско, то да се случи в максимално кратки срокове."

На практика е уточнено, че следващо задължение на общината е да изработи устройствен план за зоната. Този устройствен плана трябва да мине през екологична оценка и оценка за съответствие.

Министър Димов още веднъж подчерта, че някои от твърденията, които широко се тиражират през последните дни, просто не отговарят на истината. "Един от най-сериозните аргументи, които чувам, е че 48 процента от територията на Национален парк "Пирин" ще бъде застроена. Всъщност в НП "Пирин" с изменението, което беше направено на 28 декември, се разрешава строителство само в 2 процента от парка в ски зоната в Банско, и още 0.6 процента в ски зоната в Добринище. Така че говорим за 2.6 процента и става дума единствено и само строителство на спортна инфраструктура и никакво друго - нито хотели, нито ресторанти, каквото и да било строителство извън спортна инфраструктура", допълни Димов./Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени