Министър Димитров провери на място състоянието на шламохранилището в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 11.05.2020 | Прочитания 397 | Брой коментари 0
16:38 11.05.2020

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и народният представител от ГЕРБ - Перник д-р Александър Александров направиха оглед на ремонтните дейности на шламохранилището в пернишкия квартал "Калкас", съобщават от пресцентъра на областната администрация.

След което последва среща с областния управител на Перник Емил Костадинов във връзка с проблема липсата на топла вода в града. От разговора стана ясно, че РИОСВ не е издавал предписания за спиране работата на ТЕЦ Република, а единствено експлоатацията на шламохранилището.

И тримата бяха категорични, че топлофикационното дружество трябва да подсигури вода и да постъпи отговорно към всички свои абонати.

„Водата идва от шломохранилишщето, на което е издадено предписание, но то по никакъв начин не спира ТЕЦ- Република да работи“, категоричен е Димитров.

„Топлофикационното дружество може да работи на газ, което е най-добре за здравето на хората и да подсигурят подаването на топла вода . Може да работи и на въглища, проблемът идва от това обаче, че трябва да намерят начин да транспортират сгурията. Докато не установим, че шламохналището не застрашава живота на хората, няма как да го пуснем“, посочи Димитров .

Министърът на околната среда и водите уточни, че ТЕЦ- Република е енергиен обект и е в ресора на Министерството на енергетиката. Той се обоснова, че като топлоелектрическа централа се подчинява на правилата и наредбите на енергийното министерство.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени