Министър Бисер Петков прие поканата на Станислав Владимиров да посетят заедно „Стомана“

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 02.06.2017 | Прочитания 564 | Брой коментари 0
12:59 02.06.2017

„Господин Министър, надявам с в най-скоро време да дойдете в Перник, за да посетим заедно „Стомана” и да се убедите, че инвестициите направени в посока безопасни и здравословни условия на труд са недостатъчни.” Това заяви народният представител  Станислав Владимиров от парламентарната трибуна.

В отговора към народния представител, министърът на труда и социалната политика Бисер Петров изброи направените от  Инспекцията по труда проверки и констатираните нарушения в “Стомана“ Перник, но не даде убедителен отговор защо и до днес  в предприятието извънредният труд, който по закон нямат право да упражняват работниците е маскиран под формата на “целева награда”. С мълчание беше подминат и факта, че работниците са много по-малко от необходимото, а същевременно два месеца чакат да бъдат назначени хора, които са одобрени за назначаване.

На въпроса на Владимиров, колко са извършените проверки в това рисково предприятие за последните четири години стана ясно че те са едва 16, а констатираните нарушения – 79. Станислав Владимиров изрази и съмнение относно това, до колко ефективни и адекватни мерки са взети от страна на Инспекцията по труда в Перник.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени