Мигрантите от товарния влак - сирийци, някои били по покривите на вагони

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 285 | Брой коментари 0
09:28 13.11.2017

Група от 29 бежанци бяха открити в неделя вечерта в товарен влак в района на Централна гара в София. Сред чужденците имаше и малки деца.

 Някои от тях са забелязани на покривите на вагоните. Полицията проведе светкавична акция и задържа групата, напомня NOVA.

 Товарният влак е пътувал от Турция за Австрия. Човешкото присъствие в един от вагоните е било забелязано в района на гарата. По думите на хора, които са ги видели, те са били по покриви на вагоните и точно по тази причина е спряно електричеството в контактната мрежа.

 В товарния влак са задържани 9 мъже, 14 жени и 6 деца, уточни директорът на столичната полиция Ивайло Иванов. Всички те са сирийци, без документи за самоличност. Чужденците са в добро здравословно състояние и властите провеждат беседи с тях, за да се установи дали са нелегални мигранти, проникнали на територията на страната, или хора с определен статут. 

 За железниците това е третата такава ситуация от началото на тази година. От железниците обаче отчитат, че притокът на мигранти и подобни случаи драстично са намалели.

Безопасното задържане на мигрантите и спирането на тока в контактната мрежа причини закъснения на всички пътнически влакове, които в този час трябваше да заминат по своите направления.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени