Мемориалният комплекс в центъра на Перник – зона за пешеходци и културни прояви?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2790 | Брой коментари 0
08:02 25.04.2020

Ще се превърне ли затвореният от години Мемориал  на миньорския труд в Перник в място, което да се използва, а не да стърчи зловещо, покрито от платна?

Отговорът е положителен. В последните дни там върви усилена работа по почистване и изхвърляне на събрани от дълго време боклуци. Комплексът ще е част от обновена пешеходна зона и място, където да се провеждат културни събития – научи Перник нюз.

Мемориалният комплекс в центъра на Перник беше затворен в началото на 90-те години. След това периодично имаше  опити той да бъде отворен, провеждаха се различни културни прояви, изложби.. В крайна сметка обаче неподдържан  – той започна да се руши, в един момент стана и опасен. Покрит от изкуствено зелено платнище в последно време е повече зловещ, отколкото приличащ на нормално архитектурно произведение. Неведнъж е имало сигнали, че е свърталище на наркомани. И днес ръждясалите врати и катинари действат подтискащо на минаващите оттам.

Напомняме, че комплексът е открит през 1982 година като част от оригинален архитектурен акцент в центъра на Перник. В него са включени девет скулптурни композиции , които показват сцени от работата на миньорите.

Миналото на Перник, историята на града е свързано с миньорския труд. Това не е нещо, от което да се срамуваме. Затова е похвална инициативата този комплекс да се ремонтира и отвори. А не да стои заключен и зловещ в пъпа на града!

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени