Медико-денталният център в Перник е обявен за ликвидация

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1303 | Брой коментари 0
07:30 13.10.2017

Затъналото в дългове общинско търговско дружество „Медико-дентален център” ЕООД  бе обявено в ликвидация.Решението беше взето на последното заседание на Общинския съвет в града.

До момента МДЦ няма достатъчно приходи, които да покрият разходите му и той е в постоянна загуба. Дружеството няма сключен договор с НЗОК, която е основен източник на приходи за всички здравни заведения, а материалната база е морално остаряла и технически неефективна.

Според събраните данни, съществуването на дружеството е изключително тежко и изготвянето на евентуална оздравителна програма няма да има икономически ефект, не би довела до стабилизирането му, посочи в своята докладна кметът на общината Вяра Церовска. Липсват възможности дейността му да бъде разширена или заменена с друга, закупуването на нова техника на този етап не е във възможносите на общинската управа, която в момента изпълнява Оздравителна програма.

Необходимите разходи за ликвидация на Медико-денталния център за една година са около 55 000 лева, от които 14 200 лева са за неизплатени заплати, осигуровки и обезщетения на персонала. 26 400 лева ще са нужни за възнагражденията на ликвидатор, счетоводител и юрист, 2400 лева са за пропорционална такса на ЧСИ по изпълнително дело с „Топлофикация”, 12 000 лева са заложени за техническо обезпечаване.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени