Масово набират кадри в туризма за лято'2019

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 206 | Брой коментари 0
08:26 14.03.2019

Вече започна активното търсене на кадри в сферата на туризма за предстоящия летен сезон във Варна. Към този момент в бюрата по труда има обявени стотици свободни позиции, като сред тях са и за бармани, сервитьори, готвачи и камериерки, съобщиха трудови посредници от морския град.

Сред обявените свободни позиции тази седмица има и 10 за търсенето на служители за обменните бюра. Изискването към кандидатите е да имат дипломи за завършено средно образование и да знаят чужди езици. Набират се също рецепционисти с немски, английски и руски езици.

Търсене има и за готвачи, като в основната си част обявите са за кадри със средно образование. За някои от местата е посочено, че кандидатите трябва да владеят руски, английски или немски език. Най-многобройни са свободните места за бармани, камериерки и сервитьори. Средните заплати при тях ca между 680 и 880 лева. От 850 до над 1050 лева са предлаганите средни трудови месечни възнаграждения за готвачите. Позициите са за работа на двусменен режим от по 8 часа.

Бъдещите служители в кухните на хотели и ресторанти трябва да следят за спазване на технологичните режими на първична обработка на продуктите, да извършват хигиенизиране на помещенията, хладилните и складови помещения, на машините, съоръженията и посудата, се посочва още в изискванията на работодателите.

В списъка с обяви тази седмица има и места за управители на хотели, а предлаганото възнаграждение при някои от случаите е за над 1500 лева. Чрез бюрата по труда се търсят още пазачи, охранители и общи работници. Една от най-примамливите оферти е за 11 служители, които да обслужват немскоговорящи клиенти писмено и по телефона. Предложеното за длъжността месечно възнаграждение е 1 600 лева.

Кандидатите трябва да умеят да работят с компютър. В обявата за позицията е посочено изискване за завършено средно или висше образование. Сред актуалните предложения, обявени в момента в Бюрата по труда има и няколко оферти за фризьори и козметици с владеене на английски език. Стартовата им заплата е 1000 лева. /Монитор

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени